0651-495 11 | Öppet för boende | info@harsa.se

 Skidåkning – Harsa Vinner i Längden

Snösäkra Harsa ligger 400 m ö h och här brukar den första snön komma i oktober och ligga kvar en bit in i april. 80 km välpreparerade skidspår i underbar natur som passar allas konditioner och färdigheter. Från 1,5 km – 20 km klassiska spår. Det finns även skatespår fr 2,5 km – 10 km. Som gäst har man tillgång till vallaboden och det finns bemannad vallaservice och skiduthyrning torsdag-söndag. Måndag-onsdag efter överenskommelse. Vi har även ett elljusspår på 3 km som är upplyst från skymning till kl 21 vintertid. I många av våra skidspår går det mycket bra att åka med pannlampa. Det är en fantastisk upplevelse när det är månljust! Vi ser över våra spår varje dag och spårar om med bandvagn eller skoter om det behövs. Målet är att första spåret ska vara klart till kl 8.

Snögaranti: Målet är minst 5 km klassiskt åkbara spår mellan 1 december och 15 april. Om detta ej skulle finnas kan man boka av eller flytta sin bokning om möjligt (för dyrare period betalar gästen mellanskillnaden), tidigast 72 timmar innan ankomst. Vi betalar tillbaka allt utom anmälningsavgiften samt ev inbetalt avbokningsskydd.
Harsagården och deras spår drivs av ett privat företag som är beroende av intäkter. För att kunna hålla alla spår öppna och erbjuda bra spår behöver vi ta betalt av alla som åker i våra spår.

Spårkarta, hela spårsystemet (med höjdkurvor och myrar): PDF

Vindskydd finns efter flera spår. Där ska det finnas ved men man får ta med grejer själv för att tända med. Vi uppskattar att man säger till i receptionen om veden börjar att ta slut.
Vindskydd finns efter:
Silversvängen, Lätta Milen, Myrslingan, Pissingen, Blacksås, toppen på slalombacken.  Kåtan nere vid sjön får man också använda.