0651-495 11 | Öppet för boende | info@harsa.se

 Skidåkning

Harsa vinner i längden! Snösäkra Harsa ligger 400 m ö h och här brukar snön komma i oktober och ligger kvar en bit in i april. 80 km välpreparerade skidspår i underbar natur som passar allas konditioner och färdigheter. Från 1,5 km till 20 km klassiska spår. Vi har även skatespår 10 km. Tillgång till vallabod, vallaservice och butik finns. Vi har även elljusspår på 3 km men många av våra banor går det mycket bra att åka med pannlampa. Det är en fantastisk upplevelse när det är månljust! Vi kollar av våra spår varje dag och spårar om med bandvagn eller skoter om det behövs.
Snögaranti: Målet är minst 5 km klassiskt åkbara spår mellan 1 december och 15 april. Om detta ej skulle finnas kan man boka av eller flytta sin bokning om möjligt (för dyrare period betalar gästen mellanskillnaden), tidigast 72 timmar innan ankomst. Vi betalar tillbaka allt utom anmälningssavgiften samt ev inbetalt avbokningsskydd.
Harsagården och deras spår drivs av ett privat företag som är beroende av intäkter. För att kunna hålla alla spår öppna och erbjuda bra spår behöver vi ta betalt av alla som åker i våra spår. För pris se prislistan. Spårkarta, hela spårsystemet (med höjdkurvor och myrar): PDF

Vindskydd finns efter flera spår. Där ska det finnas ved men man får ta med grejer själv för att tända med. Vi uppskattar att man säger till i receptionen om veden börjar att ta slut.
Vindskydd finns efter:
Silversvängen, Lätta Milen, Myrslingan, Pissingen, Blacksås, toppen på slalombacken.  Kåtan nere vid sjön får man också använda.