0651-495 11 | Öppet för boende | info@harsa.se

Vett & Etikett i våra skidspår

ALL SKIDÅKNING SKER PÅ EGET ANSVAR!

Giltigt spårkort behövs för att beträda våra skidspår under vintersäsong och dessa kort är personliga.

Vi hoppas alltid på att första spåret ska vara klart för skidåkning från kl 07 vid säsong. Väder och vind påverkar naturligtvis hur vi preppar våra spår så vi brukar säga att vi alltid gör en bedömning av skidspåren varje dag.

Vi följer alltid angiven färdriktning och vi åker inte skate i våra klassiska längdspår. Det finns speciella spår preparerade för skate.

Visa alltid respekt mot andra skidåkare och vi använder oss inte av att ropa “UR SPÅR”.! Den som vill passera andra åkare har alltid väjningsplikt och gör sig uppmärksammad med t ex “Hej hej, här kommer jag och åker om dig på din vänstra sida”.

Tänk på att du anpassar din fart och svårighetsgrad på spåret efter just din förmåga.

Vi åker ej heller två personer i bredd om det är dubbelspår. Detta för att det lätt ska gå att passera för skidåkare som åker snabbare än en själv.

Vill du stanna och ta en paus så kliver du bort från skidspåret. Tänk på att välja en plats där du syns och att du inte stannar i utförsbackar.

Vi vill att ni visar respekt för naturen och tar med er ert eget skräp tillbaka och slänger i respektive sopkärl.

Vi tillåter inte att man går eller springer i våra preparerade skidspår under snöperioden . Gäller både i våra klassiska spår samt skatespåren. För promenad får man använda sig av Naturstigen, vägen mot Fluren eller om det finns spår på sjön så får man gå på sidan av fristilsbädden.

Vi ber er att ni respekterar vårt beslut om det är så att vi har spärrat av något spår. Det är för er egen säkerhet. Avspärrning kan ske med t ex granruskor.

Vi tillåter inte att man kör skoter i våra skidspår. För skoteråkning hänvisar vi till befintliga skoterleder.  De enda fordon som har tillåtelse att köra i våra spår är spårmaskinerna, och dessa kan man se över dygnets alla timmar.

Skador på din utrustning ersätts ej.

Meddela oss gärna om ni upptäcker några hinder eller någon fara efter spåren. Naturen är ju levande så det händer en hel del varje vinter som vi behöver åtgärda kontinuerligt under våra arbetspass.