0651-495 11 | Öppet för boende | info@harsa.se

Butik / Uthyrning / Vallaservice

I Butiken kan du hyra din längdutrustning och få hjälp med att valla dina skidor. Det finns även ett mindre utbud av längdutrusning (stavar & pjäxor), valla och kläder för längdåkning.

Öppettider Vinter 23/24

Torsdag-Söndag 8-16  Lunchstängt 12-12.30
Vid skollov (v 8 och 9) öppet dagligen 8-16

Övriga tider efter överenskommelse.

Skiduthyrning

Vi rekommenderar förbokning för att du ska vara säker på att rätt utrustning finns för dig under din vistelse. Du bokar ditt skidpaket genom att skicka ett mejl till info@harsa.se.
För bokning av skidpaket så behöver vi information om vad för typ av skida (vallade, vallningsfria, skins, skate) du vill hyra, datum samt längd, vikt (för vallningsfria skidor behövs ej vikt) och skostorlek. Det går att förboka skidpaket fram till dagen innan ankomst. Uthämtning av skidutrustning sker fram till kl 11 om du inte meddelar att du kommer en senare tid. Du betalar skidhyra och spåravgift från den dagen du hämtar ut skidutrustningen.

Prislista för spåravgift samt uthyrning av utrustning finner du under fliken Prislista och Spåravgift samt Skiduthyrning kommer inom kort.

Vilken skida ska jag välja??

För klassisk åkning har vi tre olika varianter av skidor där det inte alltid är lätt att veta vilken skida som just du ska hyra. Här kommer lite tips på hur du ska tänka vid val av skida:

VALLNINGSFRI SKIDA (FISKFJÄLL) – Det är en skida som passar dig som aldrig stått på ett par längdskidor förr eller du som bara vill komma ut för att njuta av omgivningen och naturen. Skidan är lite bredare och stabilare.

SKINS – Skins är den nya varianten av skida där det inte behövs någon fästvalla. Skidan har istället en mohairremsa under fästzonen som ger fäste i de flesta väderförhållandena. Skins passar dig som har åkt längdskidor innan eller du som har provat att åka och vill utveckla din skidåkning. Det krävs lite mer en aktiv åkning och teknik för att få fäste men den glider lättare än en fiskfjällskida.

VALLADE – Är du en van skidåkare så är det ingenting som slår att åka på en bra vallad skida där både glid och fäste är optimalt för dagen! Vi har kunnig personal som hjälper till med att valla dina skidor. När det är skiftande väderförhållanden så kan du behöva lägga ny fästvalla varje vilket gör att många väljer en skin-skida framför en vallad skida.

Vallaservice

Vi har kunnig personal som kan hjälpa dig att få rätt fästvalla för dagen. Vi har även möjlighet att lägga ny glidvalla, tejp och även vid förfrågan stenslipa dina skidor.
Lämna in dina skidor senast kl 15 dagen för användning så finns dom färdiga från kl 9 morgonen efter. 
OBS! Vallahjälp samma dag görs endast i mån av tid.
Priser för vallningshjälp hittar du under fliken Prislista och Skiduthyrning.

Övrig utrustning

Du kan även hyra Fjällpulkor, snöskor och pimpelutrustning i Butiken. Dessa förbokas också med fördel och görs genom att skicka ett mail till info@harsa.se. Du skriver vad du vill hyra och vilka datum det gäller.
För att hyra pimpelutrustning krävs det även fiskekort som du köper endera i Receptionen eller via Järvsö FVO. Pimpling tillåtet från 24/12.